Формальності

Для громадян ближнього зарубіжжя (країн СНД), Європейського Союзу, Швейцарії , Ліхтенштейну, Канади, США, Андорри, Ватикан , Ісландії, Монако, Норвегії, Сан-Марино і Японії, термін перебування яких в Україні не перевищує 90 днів, українська віза не потрібна. Громадянам інших держав необхідно відкрити візу в українському консульстві чи консульському відділі посольства України в своїй країні.

Стандартний термін оформлення візи - 10 робочих днів, включаючи дату звернення. За оформлення віз у терміновому порядку (за 3 дн ) стягується подвійна плата. При в'їзді в Україну на прикордонних пунктах пропуску в закордонних паспортах проставляється штамп, крім того, заповнюється імміграційна анкета, яку слід зберігати до виїзду з країни.

Іноземці в'їжджають (виїжджають) в Україну через пункти пропуску на державному кордоні за національним паспортом, також у разі наявності візи, якщо інший порядок в'їзду не встановлено законодавством України. Всі категорії віз оформлюються дипломатичними представництвами та консульськими установами України за кордоном.

Реєстрація іноземців

З 1 липня 2001 року реєстрація іноземців, які у встановленому порядку в'їжджають в Україну (на термін до 90 днів), та їх паспортних документів, здійснюється тільки в пунктах пропуску через державний кордон України. Подальша реєстрація іноземців, які на законних підставах тимчасово перебувають на території України, та їх паспортних документів в органах внутрішніх справ не ведеться.

В'їзд (виїзд) іноземців в Україну регулюється Законом України про правовий статус іноземців від 4 лютого 1994 року, Правилами в'їзду іноземців в Україну, їх виїзду з України та транзитного проїзду через її територію (постанова Кабінету Міністрів від 29 грудня 1995 року № 1074 ) та Правилами оформлення візових документів для в'їзду в Україну (постанова Кабінету Міністрів від 20 лютого 1999 року № 227).

Щоб приїхати в Україну, громадяни багатьох зарубіжних країн (крім перерахованих вище) повинні отримати українську візу. Українська віза видається консульським відділом посольства України, розташованим на території країни проживання туриста, або, якщо немає посольства в країні проживання туриста, - посольством України в найближчій країні.

Документи для отримання туристичної візи

  • закордонний паспорт, термін дії якого закінчується не менш ніж через 6 місяців після передбачуваного повернення з країни;
  • 1 заповнена анкета встановленого зразка;
  • 1 фотографія;
  • оригінал запрошення (гостьове, ділове або запрошення від української туристичної компанії, у якої є ліцензія Міністерства закордонних справ України);
  • медична страховка.

Для оформлення туристичної візи ( Т ) у консульський відділ слід надавати документи , що підтверджують туристичний характер поїздки. Це може бути:

  • ваучер , виданий туристичною організацією країни перебування;
  • туристична путівка , видана туристичною організацією України або підтвердження про оплату проживання в готелях України , що займаються туристичною діяльністю .

Українське консульство залишає за собою право запитувати інші документи, не перераховані вище. Подавати документи на отримання візи потрібно заздалегідь , оскільки не всі консульства надають таку послугу як термінове оформлення візи, а отримання візи може зайняти до трьох тижнів.

Календар подій

  • 30 бер — 2 кві 2017 р. Міжнародний фестиваль клоунів та мімів «Комедіада»
  • 1 кві 2017 р. Гуморина
  • 1 кві — 2 кві 2017 р. «Свято сміху»
  • Квітень 2017 р. Туристичний перехід «100 км за 24 години» та велораллі «100 км за 10 годин» по Поясу Слави, присвячені 72-й річниці визволення містам від німецько-фашистських загарбників
  • 9 кві — 10 кві 2017 р. Фестиваль духових оркестрів «Весняна Одеса», присвячений визволенню Одеси від фашистських загарбників
Всі події